MALZEMELER
- 1 adet 660 cc kavanozda CEREN çekirdeksiz yeşil zeytin
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 3 yumurta
- 1 fincan ekmek kırıntısı veya panko
- Kızartma yağı
Nasıl Yapılır ?
- Bir tabakta un, tuz ve karabiberi karıştırın. Bir kasede yumurtaları çırpın. Ekmek kırıntılarını başka bir tabağa yayın. Ağır bir tencerede 7,5 cm derinliğinde yağı 375 dereceye kadar ısıtın: yeterince sıcak olduğunda 30 saniye içinde bir parça ekmek kızarır.
- Zeytinler Baharatlı un içine, sonra çırpılmış yumurta, sonra ekmek kırıntıları. İşlemi tekrarlayın ve yağa bırakın. Altın kahverengi olana kadar yaklaşık 2 dakika kızartın.
- Kağıt havlulara boşaltın ve hafifçe tuz serpin. Partiler arasında yağın 375 dereceye gelmesine izin verin. Hemen servis yapın.