MALZEMELER
- 2 adet 370 cc CEREN közlenmiş kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı CEREN sızma zeytinyağı
- 1 orta boy soğan, doğranmış
- ½ fincan doğranmış havuç
- Tat vermek için tuz
- 4 büyük diş sarımsak, kıyılmış
- ¼ fincan CEREN domates salçası
- 2 dal taze fesleğen
- Bir tutam tarçın
- ½ çay kaşığı şeker (isteğe bağlı)
- 1 litre sebze suyu veya su
- ¼ su bardağı pirinç
- Taze çekilmiş karabiber
- Fesleğen
- Parmesan
Nasıl Yapılır ?
1. Sebzeler yumuşayana ve hoş kokulu hale gelene kadar yaklaşık 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Sarımsakları karıştırın ve kokulu olana kadar karıştırarak 30 saniye ile bir dakika arasında pişirin.
2. CEREN Salçayı, fesleğen dallarını, tarçını, kullanıyorsanız şekeri ve tuzu ilave edin. Orta ateşte ara sıra karıştırarak domatesler hafifçe pişene ve 10 dakika kadar güzel kokulu hale gelene kadar pişirin.
3. Doğranmış CEREN közlenmiş biberleri, et suyunu veya suyu, pirinci ve tuzu ilave edin. Kaynadıktan sonra ocağı kısın, üzerini kapatın ve ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin.
4. Taze çekilmiş karabiberle tatlandırın, tadın ve tuzu ayarlayın. Fesleğen dallarını çıkarın.
5. El blenderi kullanarak çorbayı püre haline getirin, baharatları tadın ve ayarlayın. Kruton, Parmesan peyniri ve / veya dilimlenmiş fesleğen ile servis yapın.