Tarifler

Hindistan Cevizli Karides Köri

Bir lokmadan sonra paket servisten kurtulmanızı sağlayacak çılgınca lezzetli ve kolay ev yapımı köri.

  • 35 Dakika

  • 4 Kişilik
  • 15 Malzeme

Malzemeler

  1. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  2. Yarım kilo soyulmuş ve hazırlanmış çiğ karides
  3. 1/2 soğan, doğranmış
  4. 4 diş sarımsak, kıyılmış
  5. 2 çay kaşığı garam masala
  6. 1 çay kaşığı kaya tuzu
  7. 1 çay kaşığı köri tozu
  8. 1 çay kaşığı kırmızı biber (daha az baharatlı köri için 1/2 çay kaşığı azaltın)
  9. 400 ml hindistan cevizi sütü
  10. 100 ml konserve domates salçası
  11. 300 gr nohut, süzülmüş ve durulanmış olabilir
  12. 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  13. 1 yemek kaşığı ılık su
  14. Doğranmış taze kişniş
  15. 2 bardak servis için pişmiş pirinç
  1. Orta ateşte büyük bir tavada 1 çorba kaşığı hindistancevizi yağını eritin.Karides ekleyin ve pembeleşene kadar pişirin, her iki tarafta 1 ila 2 dakika, ardından karidesleri tavadan çıkarın ve bir kenara koyun.Kalan yemek kaşığı hindistancevizi yağı, soğan ve sarımsağı ekleyin.Soğanlar yumuşayana kadar 4 dakika pişirin.

2.Garam masala, tuz, köri tozu ve kırmızı biber tozunu karıştırın, ardından hindistan cevizi sütü, salça ve nohut ekleyin.Birleşene kadar karıştırın ve kaynatın.Mısır nişastası ve suyu karıştırın, ardından tavada karıştırın.5 ila 6 dakika kalınlaşana kadar pişirin.

3.Pişmiş karidesleri karıştırın ve 2 dakika daha pişirin. Kişniş serpin ve pilavla servis yapın.