MALZEMELER
TAVUK VE MARİNE İÇİN;
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 diş kıyılmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye
- 2 yemek kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı CEREN Yeşil Harissa sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- Kuşbaşı halinde kesilmiş 4 adet kemiksiz derisiz tavuk göğsü
- 3/4 su bardağı yoğurt
- Süslemek için ince doğranmış maydanoz
- Garnitür için CEREN dilimlenmiş yeşil ve CEREN dilimlenmiş siyah zeytin (isteğe bağlı)
- Garnitür için CEREN kapari, (isteğe bağlı)
BASMATİ PİRİNÇ İÇİN;
- 1 su bardağı basmati pirinci
- 1 3/4 bardak su
- Büyük bir tutam tuz
Nasıl Yapılır ?
- Kuşbaşı tavuğu ekleyin. En az 3 ile 6 saate kadar buzdolabında bekletin.
2. Bu en önemli kısım: Pirinci yıkayın! Pirinci geniş bir kaseye koyun ve oda sıcaklığındaki suyu ekleyin.
3. Pirinci elinizle ovun suyun bulanıklaştığını göreceksiniz. Tek tek pirinç taneleri elde etmek için çıkarmaya çalıştığımız tüm nişasta bu, Çin ve Japon mutfağında popüler olan yapışkan tür değil.
(Geleneksel Hint bilgeliğine göre bu da nişastanın çoğu çıkarıldığı için pirincin sindirimini kolaylaşır)
4. CEREN Güneşte kurutulmuş domatesleri, limon kabuğu rendesini, doğranmış fesleğeni, tuzu ve karabiberi dökün ve her şey birleşene kadar karıştırın. 10 dakika pişirin, sos kalınlaştıkça gerektiğinde biraz makarna suyunun 1 / 2’sini ekleyin.
5. Birkaç kez yıkadıktan sonra (su berrak olana kadar) pirinçleri kaçırmadan suyu boşaltın.
6. Kaseyi tekrar su ile doldurun bir kez daha pirinci 30 dakika bekletin. 30 dakikanın sonunda pirinci süzün.
7. Bir orta boy tencereye 1 – 3/4 su bardağı su doldurun, bir tutam tuz ekleyin ve kaynatın, pirinci ekleyin, karıştırın ve su tam kaynama noktasına gelene kadar bekleyin. Kaynadığında ocağı kısın ve kapağını kapatın. 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda ocağı kapatın. Pirinci 5 dakika bekletin. Ardından çatal yardımı ile pirinci kabartın göreceksiniz ki her bir pirinç tanesi biraz daha uzun ve tane tane.
8. Pilav pişerken marinesi tamamlanmış olan tavuğu bir tavaya koyun ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Tavuğun sıcaklığı 165 dereceye gelene kadar pişirin, yaklaşık 8-10 dakikanızı alacaktır.
9. Basmati pirincin üzerine tavuk ve sosu ekleyin. Son olarak tavuğun üzerine bir parça yoğurt ekleyin ve maydanoz, CEREN dilimlenmiş zeytin veya CEREN kapari ile süsleyin. Afiyet Olsun.