MALZEMELER
- 175 gr CEREN Kırmızı Mercimek
- 225 gr CEREN Bulgur
- İnce doğranmış 1 soğan
- 1 yemek kaşığı CEREN Acı Biber Salçası
- 1 yemek kaşığı CEREN Zeytinyağı
- 2 çay kaşığı Kimyon
- 100 gr roka veya başka bir yeşillik
- Tuz ve Biber
- Kızartma için Zeytinyağı
SALATA İÇİN
- 1/4 doğranmış salatalık
- 1 adet doğranmış kırmızı biber
- 3 orta boy Domates doğranmış
- 1/2 kırmızı soğan doğranmış
- Küçük demet doğranmış Taze Maydanoz
- Küçük demet doğranmış Taze Nane
- 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Nasıl Yapılır ?
1. CEREN Kırmızı Mercimeği 250 ml su ile bir tencereye koyun ve 10 dakika kaynatın.
2. Ateşten alın ve CEREN bulgur, CEREN acı biber salçası, kimyon, CEREN zeytinyağı, büyük bir tutam tuz ve 120ml (1/2 su bardağı) kaynar su ilave edin. Birlikte karıştırın, ardından tüm su emilene kadar 15 dakika bekletin.
3. Biraz zeytinyağını orta ateşte ısıtın ve soğanı yumuşayana kadar 5 dakika kavurun. Birkaç dakika soğumaya bırakın, ardından mercimek karışımına ekleyin ve karıştırın.
4. Soğan için kullandığınız tavada biraz daha yağ ısıtın. Karışımdan küçük köfte yapın. Gerektiği kadar yağ ekleyerek her iki tarafta 3-5 dakika kızartın.
5. Salata için tüm malzemeleri karıştırın. Köfteleri roka, salata ve pita ile servis edin. ORİLLA Humus ve ORİLLA acı biber sosu ile de harikalar yaratabilirsiniz!