MALZEMELER
- 370 cc CEREN Çekirdeksiz siyah zeytin
- 1 çorba kaşığı CEREN Kapari
- 2 süzülmüş, yağ dolu hamsi filetosu (Ançüez)
- 3 orta boy diş sarımsak
- 5 fesleğen yaprağı (isteğe bağlı)
- 1 çorba kaşığı taze kekik yaprağı
- 1 çay kaşığı Dijon hardalı
- 1 çay kaşığı taze meyve suyu
- Gerektiğinde CEREN sızma zeytinyağı
- Tuz ve gerekirse taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır ?
Bir mutfak robotu kullanıyorsanız: Çalışma kabında zeytin, kapari, hamsi, sarımsak, fesleğen (kullanılıyorsa), diğer otlar ve hardalı karıştırın ve ince kıyılmış bir macun oluşana kadar kenarlarını temizleyerek çekin.Limon suyu da ekleyin. Robot çalışırken, yaklaşık 2 yemek kaşığı yayılabilir bir macun haline gelene kadar yeterli miktarda zeytinyağı gezdirin. Sadece gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.
Havan ve havaneli kullanılıyorsa: Zeytin, kapari, hamsi ve sarımsağı kabaca doğrayın, ardından fesleğen (kullanılıyorsa) ve diğer otlarla harca ekleyin. Malzemeler kalın bir macun haline gelene kadar havaneli ile hafifçe vurun, ezin ve parçalayın. Havaneli kullanarak, hardal ve limon suyuyla homojen bir karışım elde edin, ardından yaklaşık 2 yemek kaşığı sürülebilir bir macun oluşturmaya yetecek kadar zeytinyağı gezdirin. Sadece gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.