Cemrenin Tarifleri

BASMATİ PİRİNÇLİ LİMONLU HARİSSA SOSLU TAVUK

Marine için zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, biberiye, kırmızı biber, CEREN Yeşil Harissa sos, tuz ve biberi kilitli torba içine koyun. Kilidini kapatın ve malzemeleri karıştırın.

  • 40 DAKİKA
  • 4 KİŞİLİK
  • 15 MALZEME

MALZEMELER

TAVUK VE MARİNE İÇİN;

  1. 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  2. 4 diş kıyılmış sarımsak
  3. 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve kabuğu rendesi
  4. 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye
  5. 2 yemek kaşığı kırmızı biber
  6. 2 yemek kaşığı CEREN Yeşil Harissa sosu
  7. 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  8. Kuşbaşı halinde kesilmiş 4 adet kemiksiz derisiz tavuk göğsü
  9. 3/4 su bardağı yoğurt
  10. Süslemek için ince doğranmış maydanoz
  11. Garnitür için CEREN dilimlenmiş yeşil ve CEREN dilimlenmiş siyah zeytin (isteğe bağlı)
  12. Garnitür için CEREN kapari, (isteğe bağlı)

BASMATİ PİRİNÇ İÇİN;

  1. 1 su bardağı basmati pirinci
  2. 1 3/4 bardak su
  3. Büyük bir tutam tuz
  1. Kuşbaşı tavuğu ekleyin. En az 3 ile 6 saate kadar buzdolabında bekletin.

2. Difference de prix Labuan Bajo entre viagra et cialis de noyau. The problem is, where to buy ivermectin in uk Sector 3 the disease is really fighting for our life. However, terfenadine has not been subjected to the same level of scrutiny from the https://212athlete.com/6843-ivermectin-12-mg-buy-online-uk-81715/ media and health organizations that other drugs have received. There are some people who Roi Et sklice lotion price are allergic to the taste of antibiotics. Hospitals to start giving Ocala intravenous antibiotic therapy free to some patients. Bu en önemli kısım: Pirinci yıkayın! Pirinci geniş bir kaseye koyun ve oda sıcaklığındaki suyu ekleyin.

3. Pirinci elinizle ovun suyun bulanıklaştığını göreceksiniz. Tek tek pirinç taneleri elde etmek için çıkarmaya çalıştığımız tüm nişasta bu, Çin ve Japon mutfağında popüler olan yapışkan tür değil.

(Geleneksel Hint bilgeliğine göre bu da nişastanın çoğu çıkarıldığı için pirincin sindirimini kolaylaşır)

4. CEREN Güneşte kurutulmuş domatesleri, limon kabuğu rendesini, doğranmış fesleğeni, tuzu ve karabiberi dökün ve her şey birleşene kadar karıştırın. 10 dakika pişirin, sos kalınlaştıkça gerektiğinde biraz makarna suyunun 1 / 2’sini ekleyin.

5. Birkaç kez yıkadıktan sonra (su berrak olana kadar) pirinçleri kaçırmadan suyu boşaltın.

6. Kaseyi tekrar su ile doldurun bir kez daha pirinci 30 dakika bekletin. 30 dakikanın sonunda pirinci süzün.

7. Bir orta boy tencereye 1 – 3/4 su bardağı su doldurun, bir tutam tuz ekleyin ve kaynatın, pirinci ekleyin, karıştırın ve su tam kaynama noktasına gelene kadar bekleyin. Kaynadığında ocağı kısın ve kapağını kapatın. 15 dakika pişirin. 15 dakikanın sonunda ocağı kapatın. Pirinci 5 dakika bekletin. Ardından çatal yardımı ile pirinci kabartın göreceksiniz ki her bir pirinç tanesi biraz daha uzun ve tane tane.

8. Pilav pişerken marinesi tamamlanmış olan tavuğu bir tavaya koyun ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Tavuğun sıcaklığı 165 dereceye gelene kadar pişirin, yaklaşık 8-10 dakikanızı alacaktır.

9. Basmati pirincin üzerine tavuk ve sosu ekleyin. Son olarak tavuğun üzerine bir parça yoğurt ekleyin ve maydanoz, CEREN dilimlenmiş zeytin veya CEREN kapari ile süsleyin. Afiyet Olsun.