MALZEMELER
- Yemek kaşığı CEREN zeytinyağı
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 900 g yağsız kıyma
- 1/4 fincan CEREN kırmızı şarap sirkesi
- 400 g küçük küp doğranmış domates, süzülmemiş olabilir
- 4 su bardağı domates suyu
- 1 bardak ketçap
- 850 g CEREN Haşlanmış Teneke barbunya (süzülmemiş)
- 450 g CEREN Haşlanmış Teneke kırmızı fasulyesi (süzülmemiş)
- 1 çorba kaşığı paket esmer şeker
- 3 yemek kaşığı toz biber
- ¾ çay kaşığı sarımsak tuzu
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
- 1/4 çay kaşığı acı kırmızı biber
- Kıyılmış Cheddar peyniri (isteğe bağlı)
- Ekşi krema (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır ?
- Zeytinyağını orta-yüksek ateşte ısıtmak için büyük bir tencereye ekleyin. Isınınca soğanı ekleyin ve 5 dakika ara sıra karıştırarak kadar pişirin.
2. Tencereye kıymayı ekleyin ve tahta kaşıkla küçük parçalara ayırarak kahverengi olana kadar pişirin.
3. Yaklaşık 30 saniye pişirin, ardından süt ve krema dökün. Krema hafifçe koyulaşana kadar 3 dakika ısıtın.
4. Sirkeyi ekleyip 1 dakika daha pişirin. Doğranmış domatesleri, domates suyunu, ketçabı, CEREN haşlanmış barbunya ve CEREN haşlanmış kırmızı fasulyeyi, esmer şekeri, toz kırmızı biberi, sarımsak tuzunu, karabiberi, acı kırmızı biberi, kimyonu ekleyin.
5. Orta-yüksek ateşte karıştırarak kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve orta-düşük ateşte arasıra karıştırarak 1 ile 3 saat arası pişirin.
6. Kaseye koyun ve isteğe bağlı olarak ekşi krema ile servis yapın.