uru meyvelerin üretim aşamaları, meyvelerin türüne ve kurutma yöntemine bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, meyveler önce yıkanır, çekirdekleri ve sapları çıkarılır, ardından doğranır veya dilimlenir. Daha sonra, kurutulmaya uygun hale getirmek için meyveler hava akımı olan bir alanda veya özel kurutma makinelerinde kurutulur.
Kuru meyveler lif, vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Bu nedenle sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak veya atıştırmalık olarak tüketilebileceği gibi, yemeklerde, tatlılarda ve salatalarda da kullanılabilirler.
Kuru meyvelerin birçok çeşidi vardır. Yaygın olarak kayısı, üzüm, incir, erik, hurma tüketildiği gibi çilek, muz, ananas, mango gibi meyveler de kuru olarak tüketilebilen meyveler arasındadır.